Paroc koncernen utnämner Igor Shatz till verkställande direktör för Paroc Ryssland

18 okt 2012

Paroc har utnämnt Igor Shatz till verkställande direktör för Paroc Ryssland från och med den 1 november 2012. Igor Shatz kommer att ingå i Paroc-koncernens ledningsgrupp.

Igor Shatz, General Manager for Paroc RussiaIgor Shatz (44) har gedigen erfarenhet från diverse ledande befattningar inom industrin, bl. a inom bryggerinäringen och byggbranschen. Hans senaste befattning var som Verkställande Direktör för Heineken Brewery LLC, med placering i St. Petersburg.

Igor Shatz har teknisk bakgrund med examen i maskinteknik från Statliga Skogstekniska Akademin i S:t Petersburg. Han har även studerat ekonomi och företagsadministration på St. Petersburgs militärakademi och läst in en MBA-examen inom ramen för det norska MBA-programmet.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Igor. Han har haft en framgångsrik karriär med ledande befattningar inom olika industriföretag på den ryska marknaden. Genom sin kundorientering och kompetens inom tillverkningsindustrin bidrar Igor med värdefulla kunskaper och förstärker därmed Parocs tillväxtstrategi, säger Kari Lehtinen, koncernchef för Paroc Group.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Igor. Genom sin kundorientering och kompetens inom tillverkningsindustrin bidrar Igor med värdefulla kunskaper och förstärker därmed Parocs tillväxtstrategi, säger Kari Lehtinen, koncernchef för Paroc Group.

Igor Shatz kommer att efterträda den tidigare Verkställande Direktören för Paroc Ryssland, Oleg Ermakov, som har utnämnts till Försäljningschef för Parocs tekniska isolering på den ryska marknaden.