PAROC Built-On fasadlösning

28 okt 2013

PAROC® Built-on™ är en lösning för extra beklädnad på Parocs hållfasta sandwichelement. Denna lösning klarar upp till 45 kg per kvadratmeter och gör det därmed möjligt att använda beklädnader av tegel, keramikplattor eller glas. Eftersom Parocs sandwichelement är obrännbara blir byggnaden dessutom både säker och hållbar.

 

Lösningen PAROC® Built-on™ är kostnadseffektiv tack vare elementens höga hållfasthet. Så även om byggnaderna har en unik arkitektur blir kostnaderna för konstruktion och montering ändå rimliga. 
 

Europcars finska huvudkontor och logistikcenter i Helsingfors är ett lysande exempel där man dragit nytta av systemet PAROC® Built-on™ för att åstadkomma en fasad som lyfter fram företagets egen profilfärg och därmed stärker företagets identitet.

Matti Holopainen, styrelseordförande, Interrent Oy – Europcar Franchise Finland:
“Vi ville bidra med vår långa erfarenhet av biluthyrning till planeringsprocessen, och även med våra kunskaper om de speciella behov som är typiska för den här branschen. Vår målsättning var att skapa en mycket visuell byggnad som är enkel att känna igen. Jag tycker att vi lyckades och många människor håller med mig! Våra kunder har gett oss mycket positiv och glädjande feedback.”

Pave Mikkonen, huvudarkitekt, Archeus:
“Utformningen av den långa fasaden med högkvalitativa detaljer var möjlig tack vare PAROC sandwichelement. Skarvarna mellan elementen syns knappt. Elementen är innovativa och kostnadseffektiva byggnadskomponenter som utvecklats speciellt för den här typen av moderna byggnader.”