renZERO presenterar resultat från piloten på Länsmansvägen

01 apr 2014

renZERO-piloten är färdigrenoveradSveriges första totalkoncept för energirenovering av småhus till nära-noll, renZERO, testades under hösten 2013 i ett pilotprojekt på Länsmansvägen 32 i Skarpnäck, Stockholm. renZERO-konceptet är utvecklat i ett samarbete mellan Paroc, NIBE och Elitfönster och kontrollerat av VTT (Finska Teknologiska forskningscentralen).

På Länsmansvägen 32 i Skarpnäck i Stockholm energirenoverades under hösten 2013 ett hus med renZERO-konceptet. Målsättningen var att minska husets energianvändning från 128 kWh/m2 och år till 25 kWh/m2 och år, vilket motsvarar nivån för ett nybyggt passivhus. Nu presenteras kostnaderna för energirenoveringen av piloten och samtidigt lanseras de nya produkter som ingår i konceptet.

– Om man som familjen på Länsmansvägen 32 ändå tänker renovera huset kan det vara klokt att tänka energirenovering. Det minskar energiförbrukningen ordentligt, är inte mycket dyrare än en vanlig renovering och ökar dessutom värdet på bostaden eftersom huset anpassas till framtida energikrav, säger Anders Olsson, teknisk projektledare för renZERO. 
 

Läs mer i pressmeddelandet >>